tiistai 27. huhtikuuta 2010

Let's get the party started!

Olen ollut kurjan ja lyhyen elämäni aikana vain kaksilla festareilla: ensimmäisessä Jyväskylä Rockissa vuonna 2008 ja Provinssissa vuonna 2009 eli viime kesänä. Jyväskylässä satoi koko ajan ihan kaatamalla ja telttamme pohjalla oli valehtelematta joku 20 cm vettä. Oli silti ihan kivaa, emmekä edes riidelleet silloisen poikaystäväni kanssa kertaakaan koko reissun aikana, mikä oli melko huomattava saavutus. (Toim. huom. siis Minä riidellyt, sillä Jondehan ei tunnetusti koskaan riitele vaan on ainoastaan hiljaa, mikä on noin miljoona kertaa ärsyttävämpää :DDD) Provinssissa oli myös tosi kivaa, vaikka keikat eivät oikein vakuuttaneetkaan. The Crash oli kyllä loistava!

Tänä kesänä aion ottaa vahingon moninkertaisena takaisin. Luultavasti kierrän koko kesän festarilta toiselle ja kerjään aina välissä rahaa päästäkseni seuraavaan paikkaan :D Kun niitä töitä ei tosiaan ole. Olin jo hetken melko toivoton muistaessani rahatilanteeni, mutta sitten muistin: Mullahan on ylppärit! Niillä kaikilla miljoonillahan elää kevyesti koko kesän maailmaa kierrellen ja vielä syksyllä pääsee helposti muuttamaan johonkin luksuskämppään isommassa kaupungissa.

Festarikauteni ajattelin avata kotoisassa yhden päivän festarissamme, eli Iisrokissa, 29.5. Täytyy häpeäkseni myöntää, etten ole käynyt kyseisessä tapahtumassa kertaakaan, vaikka mulla on ollut useampana vuonna ilmaisliput ja kaikki... No, oon mä joskus kuunnellu meidän porukoiden pihassa, lasketaanko se? :) Tänä vuonna pääesiintyjä on Jenni Vartiainen, jota olen nyt lähiaikoina kuunnellut todella paljon! Nuo muut ovat sitten vähän tuntemattomampia suuruuksia, mutta ei se mitään. Räppiäkin on näköjään tullut mukaan, mahtavaa!


Kesäkuun kahdeksas päivä olisi Green Day Helsingin Kyläsaaressa. Haluaisin niin kovasti mennä, mutta saa nähdä onko aikaa/rahaa. Nuo pääsykokeet kun taitavat tähän aikaan vähän painaa päälle... Omistan kahta lukuunottamatta kaikki GD:n levyt ja olen kuunnellut sitä ylä-asteelta asti ja haaveillut ja unelmoinut pääseväni kyseisen yhtyeen keikalle niin kauan... Katsotaan miten käy.


Toinen pitkäaikainen suosikkini, eli Muse esiintyisi myöskin Helsingissä 19.7. (joka on muuten äitini syntymäpäivä! Haluaisikohan hän lähteä tänne? :D). Musenkaan keikalla en ole ikinä ennen käynyt, vaikka monesti on mieli tehnyt.

Provinssirockin olin jo päättänyt jättää välistä tänä vuonna, kun luin, että sinne tulee Pendulum. Pakkohan sinne on siis päästä :D Ja yhtä hyvin siellä voi sitten viettää koko viikonlopun, eli 18.-20.6., kun kerran sinne asti matkustaa :) Varsinkin, jos muitakin kavereita on tulossa. OHO! Luin just, et sinne on tulossa myös Cypress Hill!!!!! Okei, pakko mennä :D Näiden kahden must-see-bändin lisäksi muita katsomisen/kuulemisen arvoisia ovat esim. 30 seconds to mars, Mew, Herra Ylppö ja Ihmiset, PMMP, Disco Ensemble, Lapko, Jätkäjätkät sekä Paloma Faith.



Ilosaaressakaan en ole koskaan ollut, mutta tänä kesänä toivottavasti asia korjaantuu. Pääsyyllinen kyseisille festareille haluamiseeni on Bad Religion, mutta muitakin hyviä on pilvin pimein, muun muassa Olavi Uusivirta, Kemmuru, Lapko, The Valkyrians, Jenni Vartiainen, Biffy Clyro, Stepa ja Eppu Normaali. Onneksi mulla on melko laaja musiikkimaku, ainoastaan hevi ja oikea punk eivät uppoa yhtään. Tulee muuten aika kiire, jos kaikki suunnitelmani toteutuvat, sillä se Musen keikka olisi heti näitä karkeloita seuraavana päivänä :D




Ruisrockiin on ehkä vähiten PAKKO PÄÄSTÄ. Siellä ei ole oikeastaan mitään must-see-bändiä, mutta monta hyvää, kuten Billy Talent, Rise Against, The Sounds, Disco Ensemble, PMMP, Scandinavian Music Group, Belle & Sebastian ja Samuli Putro. Tää on siis 9.-11.7, eli vähän väärään järjestykseen tuli nyt nää, mut ei se mitään. 11.7 on muuten mun nimipäivä ;)
Flowhun haluaisin ehkä enemmän sen tunnelman, kuin itse bändien, takia. Tosin LCD Sounsystemiä haluan katsomaan, mutta sehän ei olekaan varsinaisesti näillä festareilla, jotka ovat siis 13.-15.8. Mut olis ainakin M.I.A., The xx, Ulver ja Husky Rescue olis myös ihan kiva nähdä.
Että semmosia! Mihinkäs festareille ootte menossa? Ja sponsorit ja matkustusseura ovat erittäin tervetulleita!

Ei kommentteja: