keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Riley: Ida, I promise to love you every moment of this night.Would you do me the extraordinary honor of taking your clothes off?

Okei, en oo mikään Twilight-fani. Oon kuitenkin lukenu kaikki kirjat moneen kertaan ja kattonu leffatkin vähintään kerran. Mun mielestä kirjailijan uskonnollisuus tai kenties jostakin ihan muusta johtuva naivius ja lapsellisuus kuultaa tarinasta vähän liikaa läpi. Kirjojen/leffojen juonet eivät vaan ole tippaakaan uskottavia. Mutta eihän siinä mitään. Heti ku mulla on aikaa, niin mäkin kirjotan kirjan mun fantasioista ja alan ootella, millon ne miljoonat tipahtaa mun tilille.


Okei, okei, tarkoituksenani oli kirjoittaa leffasta. Eli Twilight-saagan kolmannesta osasta nimeltä Eclipse (suomenkielinen nimi Epäilys?). No leffa ei ollut mitenkään älyttömän surkea (niinkuin se eka osa), mutta eihän se missään nimessä hyväkään ollut. Osa osalta mennään kuitenkin parempaan suuntaan. Mun mielipiteen kakkososasta voi muuten lukea täältä. Kaikki se ällöttävä lässytys vain pois ja lisää toimintaa ja huumoria, niin niitä katsoo jo ilokseen :) Siis tietenkin kyse on romanttisesta leffasta, mutta se kaikki en voi elää ilman sinua-roska menee vaan vähän yli. Kirjoissa se ei häiritse niin pahasti, koska ne on kokonaan sellaista lässytystä, mutta leffoissa se ero naljailevan ihmissusilauman ja ikuista rakkauttaan vannovan Edin välillä on vähän turhan iso.



Sit miks Victorian näyttelijä oli vaihdettu? No okei, syy varmaan löytyis ekalla gooletuksella, mut en nyt jaksa vaivautua. Mut joka tapauksessa tää uus oli aika surkea. Se ei ollut yhtään pelottava, enemmänkin säälittävä. Näytti ihan joltain lievästi epätoivoiselta puumalta :D

Entäs ne sudet sitten? Niiden pitäis olla jotain tosi pelottavia, mutta kaikessa pörröisyydessään ja kömpelyydessään ne näytti sööteiltä hauvoilta, joita teki mieli rutistaa. Luulis, että tämmösiin teinimagneettileffoihin olis varaa laittaa sitä rahaa vähän enemmän. Tai sit käyttää se paremmin. Mut toisaalta, kaikki menee kattomaan nää leffat joka tapauksessa, joten eihän sillä laadulla mitään väliä ole.


Tässä leffassahan Edin ja Jacobin kaksintaistelu Bellasta käy kaikkein kuumimmillaan. Ja vaikka tähän asti oon ollu uskollinen Edwardin kannattaja, niin pakko sanoa, että nyt vaihdoin kyllä leiriä! Edward on ihan liian täydellinen kaikessa siirappisuudessaan. Jakessa on sentään jotain aitoutta. Ja onhan ne vatsalihakset ihan jees :D

Mun suosikkikohtauksia oli tää telttakohtaus ja sit se, kun Jasper piti sitä taistelukoulua. Tosin tää telttakohtauskin oli aika surkeasti typistetty siitä kirjan versiosta, eikä läheskään yhtä hauska. Oikeestaan ei koskaan pitäis lukea kirjaa ennen leffaa, koska sitten sitä leffaa kattoessa vaan ärsyttää ne kaikki virheet. Sit ku on ensin kattonu sen leffan, niin kirjaa lukiessa vaan naurattaa ne leffan "virheet", koska kirjan versiohan on luonnollisesti se ainoa oikea.


Mun mielestä Taylor Lautner tekee ehdottomasti parhaan roolityön tästä pääkolmikosta, sillä kuten taisin jo aiemmin sanoa, niin Jacob on ainut edes hieman uskottava hahmo. Kistenillä on JATKUVASTI se sama möllötys päällä ja lisäksi hän vielä mumisee ärsyttävästi. Ja on mielestäni ihan liian hyvännäköinen Bellaksi. Oon ehkä hieman katkera. Ai eikö vampyyrit tykkääkään tavallisen näköisistä tytöistä? Pattinsonillakin on aika pitkälti se sama perusmöllötys päällä koko leffan ajan, ja lisäksi hänet stailataan näissä leffoissa aina ihan kamalan näköiseksi! MIKSI?Vampyyreiden pitäis olla kuumia!



No onneks tästä leffasta löyty sitä kuumuutta ihan tarpeeks muutenkin. En siis oo mikään Jacob/Lautner-fani, mut täytyy myöntää, et tää pahiskohtaus sai mun polvet melko veteliksi. En vaan voi vastustaa pahiksia.


Susijengiä kuvattiin valitettavan harvoin, sillä Paulia esittävä Alex Meraz on aikas kuumahkon näköinen mies.



Grrr. Jonden mielestä tää näyttää ihan chavilta tässä kuvassa. Se tarkotti sen haukuks, mut mä vaan innostuin lisää. Miettikää nyt, brittiaksentilla puhuva amis, joka näyttäis tolta?




Se on just tää pahistyyli, mikä muhun puree. Kilttien naapurinpoikien lisäksi. MUUTEN, näin sen naapurinpojan tänään pelkissä uimahousuissa! ;)


Kaikkein kuumin oli kuitenkin tää Riley, joka oli pahisvampyyreiden johtaja. Kuuma+pahis+vampyyri= Idan mies. Ja tietysti tää sit kuoli, koska tietysti kaikki pahat kuolee ja kukaan hyviksistä ei ees loukkaannu. Jakea ei lasketa, koska a) se on välillä pahis ja b) se parantuu niin nopeasti, ettei sillä kuitenkaan mitään hätää ole.


Oikeesti, se leffan ensimmäinen kohtaus oli oikeasti hyvä! Luulin ensin, että kyse oli vielä jostain mainoksesta, kun kuuma mies käveli sateisella kadulla... :P Mutta sitten jossain varjoissa alkoi suhahdella joku tyyppi hirveetä vauhtia ja se oli sit siinä.

Eiku joo, paras kohtaus oli ehkä kuitenkin se Jessican puhe. Se puhe nimittäin kolahti allekirjoittaneeseen aika täysillä.

Jessica: When we were five, they asked us what we wanted to be when we grew up. Our answers were things like, astronauts, president... or in my case, a princess.
[the students and parents chuckle lightly]
Jessica: When we were ten, they asked again. We answered, a rock star, cowboy, or in my case, a gold medalist. But now that we're grown up, they want a serious answer. Well, how about this. Who the hell knows?
[the other students cheer and applaud]
Jessica: This isn't the time to make hard and fast decisions; this is a time to make mistakes. Take the wrong train and get stuck somewhere. Fall in love... a lot. Major in philosophy, because there's no way to make a career out of that. Change your mind, and change it again, because nothing's permanent. So, make as many mistakes as you can. That way, someday, when they ask what we want to be, we won't have to guess... we'll know.

2 kommenttia:

Sitron kirjoitti...

Krhm, siteeraan tähän kohtaan yhtä tuttuani "Mutta Bella on kyllä ihan parhautta. Tyttöparka näyttää jatkuvasti pahoinvoivalta, oli sitten kyseessä ilo, suru, himo, rakkaus, pelko, nälkä, viha... Edward taas on kuin kuollut silakka. Mitkä näyttelijänlahjat molemmilla! Hahmojen välisen kemian voi suorastaan aistia! " :D

MOENDE kirjoitti...

Totta! :D Bellan ilme on tämä :| olipa kyseessä sitten viettely-yritys, kosinta taikka verenhimoisilta vampyyreiltä pakeneminen.